Ondernemend Dalfsen vraagt tijd, inzet en vooral hart voor Dalfsen

“De aantrekkingskracht van Dalfsen willen wij versterken door krachten te bundelen voor gezamenlijke acties, promotieactiviteiten, contact met gemeente, verenigingen en organisaties, en wat verder op ons pad komt waarmee we ons dorp op de kaart kunnen zetten. Daarnaast behartigt Ondernemend Dalfsen de belangen van de Dalfser middenstand.” Bruisen aan de Vecht

Al vanaf mei 1973 zetten ondernemers zich in om samen het ‘bruisend winkelen aan de Vecht’ waar te maken. “Dat kan met kleine, waardevolle acties waarmee het winkelend publiek prijzen kan winnen die door leden van Ondernemend Dalfsen gesponsord worden, maar ook met het organiseren en financieren van de bijvoorbeeld de Blauwe bogendagen en de Sinterklaasintocht”, laat het bestuur weten. Ondernemend Dalfsen bestaat uit zo’n 60 leden en dit zijn niet alleen winkeliers. Ook andere ondernemers beseffen het belang van samenwerking en steunen door hun lidmaatschap het groter doel: “Het is mooi wonen in ons dorp en dat willen we graag zo houden. Dus doen we mee als de feestverlichting in de donkere maanden vervangen kan worden door vrolijke ‘voorjaars’-versiering of het straatbeeld aangepast wordt op de viering van 75 jaar bevrijding van Dalfsen. Maar ook als het gaat om het voorkomen van lege etalages en het parkeerbeleid.”

Hulp bij spotlight op Dalfsen
Ondernemend Dalfsen telt momenteel zeven bestuursleden. Daarnaast zijn er verschillende commissies actief die zorg dragen voor de activiteiten in en rond het centrum. “Onze leden proberen naast hun eigen drukke werkzaamheden en contributie voor de vereniging ook de handen uit de mouwen te steken om Dalfsenaren en toeristen gezelligheid te bieden in het dorp. Maar het valt niet mee om de juiste pionnen op de juiste plek te krijgen om allerlei evenementen voor elkaar te krijgen”, zegt voorzitter Ad Goudzwaard. “We zijn daarom blij dat het regelwerk rond de intocht van Sint door een grote groep vrijwilligers wordt uitgevoerd. En we doen dan ook een beroep op Dalfsenaren, en bijvoorbeeld buurtverenigingen of andere vrijwilligersorganisaties, die het leuk vinden om een activiteit op te pakken waarmee het centrum van Dalfsen in de spotlight komt. Er staat een ideeënbus bij Primera Jansen aan de Prinsenstraat waarin leden en niet-leden tips, ideeën maar ook contactgegevens kunnen posten als zij willen samenwerken met Ondernemend Dalfsen. Dat kan ook via mail: contact@ondernemenddalfsen.nl.

Hart voor ‘ons dorp’
Op dit moment ontwikkelt Ondernemend Dalfsen een cadeaubon waarop Gemeente Dalfsen de groep mantelzorgers kan trakteren. Ook onderzoekt de vereniging dus mogelijkheden om het straatbeeld te verfraaien, houden zij een vinger aan de pols bij de centrumplannen en heeft Jan Sibelt van de werkgroep 75 jaar bevrijding gesproken met  de leden tijdens de ledenvergadering. “Hoe meer mensen met een hart voor Dalfsen samenwerken, hoe leuker de activiteiten waardoor Dalfsen zal bruisen!”

Plaats een reactie

Emailadres word niet gepubliceerd