Vakantie vieren in Dalfsen

– Buitenlanddagen in het centrum –

Dalfsen –  “We vieren thuis vakantie en halen het buitenland naar Dalfsen! Want Covid-19 heeft dan wel de Blauwe Bogen Dagen in de wielen gereden maar we hebben iets leuks bedacht dat volgens de richtlijnen haalbaar is.” Ondernemend Dalfsen organiseert in overleg met de gemeente een passende activiteit en viert drie zaterdagen vakantie in het centrum: “Op 25 juli, 1 augustus en 8 augustus 2020 zullen we drie landenthema’s uitdragen: 25 juli: Frankrijk, 1 augustus: Duitsland en 8 augustus: Italië.

Kleedjesmarkt
Omdat de winkelstraat Prinsenstraat en Kerkplein op die tijdtippen is afgesloten, wordt voor de kinderen een ‘kleedjesmarkt’ georganiseerd. Deze kleedjesmarkt start om 11.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Het is de bedoeling dat de kleedjes 5 meter uit elkaar komen te liggen en dat er tussen de kleedjes door enkele auto’s geplaatst worden die passen in het landenthema. “Wil je spulletjes verkopen en daarom deelnemen aan deze kleedjesmarkt dan moet je je opgeven bij Primera Jansen, Prinsenstraat 5c. Want door corona zijn er wat spelregels, o.a. dat je bij aanmelding een nummer en een vaste plaats krijgt aangewezen, met inachtneming van die 5 meter afstand”, laat de organisatie weten.

Zin in vakantie
Verder hopen de ondernemers in het dorp de straat te versieren en zullen er enkele straatartiesten rondlopen. Ook blijven de winkels die zaterdagen open tot 18.00 uur. Tijdens het evenement zal de EHBO Dalfsen-Hoonhorst aanwezig zijn en is de organisatie te herkennen aan de hesjes die zij draagt. Ondernemend Dalfsen heeft zin in deze vakantie: “Laten we er samen een paar heel gezellige dagen van maken!”

Plaats een reactie

Emailadres word niet gepubliceerd