Lentefair – Beleef de lente in Dalfsen

Het centrum van Dalfsen zet iedere lente de bloemetjes buiten. Elk jaar, op de tweede zaterdag van de maand april, werken de ondernemers mee aan de Lentefair.

De voorbereiding voor deze leuke voorjaarsmarkt start ieder jaar met groot enthousiasme. Het team, dat bestaat uit leden van Ondernemend Dalfsen, heeft al vroeg ‘ de lente in de bol’ om dit leuke uitje vol activiteiten te realiseren in Dalfsen.

Er werd o.a. een zaden- plantenruilmarkt in samenwerking met de Volkstuinvereniging georganiseerd, waarbij men zaden, stekjes of plantgoed met een andere dorpsgenoot kon ruilen, met gesloten beurs. Voor kinderen werd een gratis ponyritje rond de Grote kerk geregeld en stond er een grote tent waar zij konden knutselen. Ook waren er lammetjes te aaien, zorgde het  jeugdorkest van Excelsior voor een vrolijke noot en gaf de jeugdbrandweer een demonstratie. Er werden schapen geschoren en er waren een wijnboer, klompenmaker en een imker met zijn bijenvolk aanwezig op deze Lentefair.

“Wij zijn blij met de leuke samenwerkingen, zo hebben we goed contact met de gemeente en een leuke samenwerking met de horeca, die de bezoekers van de lentefair voldoende terrassen aanbiedt om een hapje en drankje te nuttigen. Nu nog een mooi lentezonnetje…!”